Kärt barn har många namn…. dessa är Afgansk/Tunisisk virkning eller som vi kallar det här i norr ”Krokning”. Tekniken ger tillfälle att leka med garn av olika kvalitéer, färger, grovlekar. Flerfärgade vanten har ett lite tjockare ull/alpackagarn men ett något tunnare på ytan. Den blåa har ett Lovikka med ett lite tunnare ull/alpackagarn på ytan.
Här är det Lovikkagarn för hela slanten. Den svarta slätstickad med Lettisk fläta och stickning med två färger vid handleden. Vit/röda vanten Lettisk fläta slätstickad vid handleden, handen stickad med varannan röd och svart. Den Blå/svarta stickat vartannat varv med svart resp. blått. På blå varvet lyfts svarta maskan. Den blå/svarta vanten blir lite familjevante eftersom den är ganska töjbar.
Vanten med delvis svart garn visar hur olika den upplevs beroende på av vilken färg maskan lyfts. Garnet är av ull/alpackablandning. Sorry fotot lite så där. Den ljusa vanten är av Lovikkagarn med Lettisk enfärgad fläta samt lite brodyr. Grå/röda vanten lite blandning av tekniker med en hand som är bra töjbar. Görs hoptagningen runt om funkar vanten lika bra på höger som på vänster hand.