Vi är ett litet familjeföretag strax utanför Skara. Solweig har arbetat som ekonom för företag och lantbruk, Gert har arbetat som lärare på naturbruksgymnasiet Uddetorp. Sen några år är vi nu pensionärer och kan ägna mer tid åt vårt hantverk som till stor del består av tillverkning av produkter av världens bästa naturmaterial dvs. ull.

Under 2020 deltog vi i en ”Pop Up-butik”, SkaparSkaran, på Klostergatan i Skara. Vi var en av närmare 20 slöjdhantverkare i butiken, utbudet var väldigt brett.

Sulor:  Vi har tillverkat tovade ullsulor sen mitten av 70-talet. Det sker en ständig produktutveckling och sen några år tillbaka använder vi korkmallar som vi tovar in med ull. På senare tid har tillverkningen ökat av sulor anpassade för minimalistiska skor/kängor med större tåbox, t.ex. Vivobarefoot eller Joe Nimble, m. fl.  

Tovade sittdynor:  Vi tillverkar dynorna med lockar av ull som vi tovar tillsammans med kardad ull från gotlandsfår, resultatet blir nästan som en skinndyna men lite tjockare. Nytt för 2020 är dynor av kardad lokal ull med inspiration från bronsålderssköldarna som hittades i en åker i Fröslunda utanför Lidköping.

Vantar: Tillverkas i garn av ull, ofta blandad med alpacka. Metoderna är virkad nålbindning, krokning, stickning och virkning. Många tovas/valkas för ökad slitstyrka och vindtäthet. 

Dessutom tillverkar vi lite annat ”smått och gott”. T.ex. virkade tofflor, virkade handledsvärmare, glasunderlägg, tovade höns, klämtomtar, stubbtomtar, flaskvärmare, ”fjädrar” av ull till påskris.

Se mer under respektive meny på startsidan!